Sfaturi si trucuri pentru crosetat:Cum schimbam culorile

In postarea de astazi o sa vorbim despre 4 metode simple prin care putem sa schimbam culorile atunci cand ne dorim sa avem randuri in culori diferite.

Cu siguranta multe dintre voi ati gasit deja o metoda pe care o folositi, insa daca sunteti incepatoare sau doriti sa aflati cum puteti sa schimbati culorile si altfel, aceasta postare este pentru voi.

To see the post in English, click here

cum schimbam culorile

Cele 4 metode se aseamana prin faptul ca de fiecare data schimbam culoarea la final de rand. Haideti sa vedem cum procedam:

Metoda 1

Dupa ce ati finalizat randul si ati ajuns la ultimul piciorus (eu folosesc pentru acest tutorial piciorus dublu, dar functioneaza pentru orice tip de punct) nu il finalizati, pastrati doua bucle pe croseta. Luati firul in noua culoare si il treceti prin cele doua bucle.

cum schimbam culorile metoda 1

Continuati si lucrati normal cu noua culoare.

Metoda 2

Aceasta metoda este similara cu prima, doar ca inainte de a trece firul in noua culoare prin cele doua bucle, faceti un nod de inceput.

cum schimbam culorile metoda 2

Treceti apoi bucla prin cele doua bucle de pe croseta fara a trece si nodul.

cum schimbam culoarea metoda 3

Metoda 3

De data aceasta finalizam ultimul piciorus si tragem un pic de bucla de pe croseta sa o largim putin. Apoi trecem firul de cealalta culoare prin aceasta bucla si facem un nod.

cum schimbam culoarea metoda 3

Apoi introducem croseta in bucla, tragem un pic de fir sa micsoram bucla si cu firul de cealalta culoare luam un jeteu si il trecem prin bucla. Continuam apoi si lucram normal.

cum schimbam culoarea metoda 3

Metoda 4

Finalizam ultimul piciorus si incheiem.

cum schimbam culorile metoda 4

Introducem croseta in ultimul ochi, tragem firul de cealalta culoare prin acest ochi si facem un nod.

cum schimbam culorile metoda 4

Introducem din nou croseta in ultimul ochi si luam 1 jeteu cu firul de cealalta culoare si scoatem o bucla. Continuam si lucram normal.

cum schimbam culorile metoda 4

Acestea au fost cele 4 metode pe care le-am descoperit pana acum. Voi cum schimbati culorile?

Haideti sa vedem si cum schimbam culoarea la mijlocul randului.

Ultimul piciorus pe care dorim sa il facem inainte de a schimba culoarea nu il finalizam, pastram 2 bucle pe croseta. cum schimbam culoarea la mijlocul randului

Luam jeteu cu noua culoare si il trecem prin cele doua bucle, finalizand piciorusul. Continuam apoi sa lucram normal. Firul din prima culoare il putem tine dupa noi, tinundu-l deasupra ochiurilor in care urmeaza sa facem piciorusele, facand piciorusele peste el. Astfel avem si prima culoare la indemana cand dorim sa schimbam din nou.

cum schimbam culoarea la mijlocul randului

Eu cam asta am avut de spus cu schimbatul culorilor atunci cand crosetam. ?

Mai jos gasiti si tutorialul video cu metodele de mai sus.

Urmariti pagina de pe Pinterest cu sfaturi si trucuri pentru crosetat unde voi adauga cate ceva nou in fiecare saptamana.

https://ro.pinterest.com/katerina6795/crochet-tipstricks/

Spor la crosetat, doamnele mele dragi.