Punctul de crosetat alpin

Imi place foarte mult acest punct de crosetat pentru ca este texturat si potrivit pentru proiectele voastre de iarna.

Nu este foarte greu de realizat si sper sa va placa si sa va fie de folos acest tutorial.

To see the post in English, click here

Pentru a obtine aceasta textura frumoasa este necesar sa folositi un fir mai gros de 5-6 mm grosime. Puteti folosi orice fir care se poate lucra cu o croseta de 5-5’5 mm grosime.

Haideti sa incepem.

Crosetati un lant de lungimea pe care opentru proiectul dumneavoastra. Trebuie sa aveti un numar par de ochiuri.

Randul 1

Crosetati picioruse mici in fiecare ochi de lant. 2 ochiuri de lant la final si intoarceti.

Randul 2

Sariti primul ochi si crosetati in urmatorul punct un piciorus dublu. In urmatorul ochi crosetam un piciorus trimplu pozitionat in fata lucrului (introduceti croseta prin spatele punctului din randul anterior. Alternati cele doua puncte pana la finalul randului. La final, crosetati ul 1 ochi de lant si intoarceti.

Randul 3

Crosetati picioruse mici in fiecare punct. Fiecare rand crosetat pe dos, va fi cu picioruse mici. La final, 2 ochiuri de lant si intoarceti.

Randul 4

1 piciorus dublu in al doilea ochi de la croseta. Urmatorul punct va fi un piciorus triplu pozitionat in fata, respectiv, introduceti croseta prin spatele piciorusului dublu din randul 2. Alternati cele doua puncte astfel: unde aveti piciorus dublu pe randul anterior ( nu luam in considerare randurile cu picioruse simple) crosetati un piciorus trimplu pozitionat in fata, iar unde aveti piciorus triplu pozitionat in fata lucrului, crosetati piciorus dublu.

Repetati randurile 3 si 4 atatea randuri cate va sunt necesare pentru proiectul dvs.

Am realizat un filmulet care sa va ajute sa intelegeti mai usor acest punct. Sper sa va fie de folos si sa folositi acest punct in proiectele dvs viitoare.