Geantă de Vară. Instrucțiuni de croșetat

Sunt încântată să împărtășesc cu tine Modelul de Geantă de Vară. Cu câteva luni în urmă, una dintre abonatele mele de pe YouTube, Lindsay, mi-a cerut un tutorial pentru o geantă. Din păcate, prima mea încercare nu a fost de succes, deoarece conceptul de design nu a funcționat în realitate. Inițial, eram pregătită să renunț la proiect, dar nu am vrut să o dezamăgesc pe Lindsay. Cu toate că încă simt că Geanta aceasta nu este exact ceea ce avea în minte Lindsay, sunt mulțumită de rezultatul final și doresc să împărtășesc modelul cu tine.

Vă prezint Geanta Croșetată de Vară: Accesoriul perfect pentru vara ta.

Îmbrățișează esența modei de vară cu o Geanta Croșetată , o îmbinare încântătoare între stil și funcționalitate. Această geantă fermecătoare este compania ideală pentru escapadele tale însorite, fie că este vorba despre o sesiune de cumpărături, o zi la plajă sau o plimbare relaxantă în parc. Datorită designului său versatil, poți fi sigură că vei avea suficient spațiu pentru fiecare ocazie.

Să vedem de ce avem nevoie și cum putem să facem Geanta lui Lindsay.

MATERIALE

• Bumbac pentru macrame de 2 mm

• Croșetă:  4 mm (sau mărimea necesară pentru a obține tensionarea corectă)

• Marcatori (cel puțin 4)

• 2 mânere pentru geantă (opțional)

• Ață pentru cusut pentru a ascunde capetele

• Foarfece

NOTIȚE DESPRE DESIGN

Confecționată cu grijă și cu atenție la detalii, această geantă excepțională emană eleganță cu modelele sale intricate de croșetat, făcând-o o adevărată declarație de modă. Construcția sa ușoară, dar durabilă, asigură că o poți purta cu ușurință pe tot parcursul zilei, indiferent unde te duc aventurile tale de vară.

Geanta Croșetată de Vară completează perfect orice ținută de vară, adăugând o notă de farmec boem aspectului tău. Poți să o croșetezi în orice culoare pentru a se potrivi cu diverse stiluri, transformând-o într-un accesoriu versatil care se potrivește oricărei ținute.

Așadar, intră în vară cu încredere, grație și Geanta Croșetată la tine. Îmbrățișează spiritul sezonului și transformă acest accesoriu elegant și funcțional într-o parte indispensabilă a garderobei tale de vară. Fii pregătit să creezi amintiri de neuitat cu noua ta geantă preferată!

MEASUREMENTS AND SIZE

Dimensiunile finale ale gențiiȘ

Lățime a: 43 cm
Înălțime b: 36 cm

FIR

Am folosit un fir de macrame de 2 mm. Din păcate, pe etichetă nu este specificat brandul, dar orice fir de macrame de 2 mm va funcționa.

Fiecare ghem are 330 de grame și 198 de metri. Pentru geanta de dimensiunile menționate mai sus, am folosit 2 ghemuri.

PRESCURTĂRI

ol – ochi de lanț
pd – picioruș dublu
ps – picioruș scurt
pa – picioruș alunecat
R – rând
** – secțiune de repetat

TENSIUNE 

Folosind o croșetă de 4 mm, lucrând modelul de croșetat “shell stitch” (punct în formă de scoică): 4 repetiții ale modelului = 10 cm

9 rânduri = 10 cm

MODEL DE CROȘETAT ȘI TEHNICI

Geanta de Vară are un design fără cusături, lucrat în spirală. Acest proiect are trei secțiuni distincte, rezultând o geantă uimitoare care combină stilul cu practicitatea.

În primul rând, fundația – o bază ovală realizată cu puncte croșetate simple. Această bază esențială asigură o fundație robustă și durabilă pentru geanta ta, oferind un suport solid pentru toate lucrurile pe care le ai cu tine.

Odată ce baza este completă, trecem la trunchi. Trunchiul are trei secțiuni, fiecare adăugând farmecul său unic designului general al genții.

În Secțiunea 1, continuăm cu puncte croșetate simple, creând o tranziție lină de la bază, menținând totodată o textură constantă și elegantă.

Secțiunea 2 este momentul în care geanta prinde cu adevărat viață, prezentând un model captivant de puncte în formă de scoică. Acest design atrăgător adaugă o notă de sofisticare și atracție vizuală, transformând geanta într-o adevărată declarație de modă.

În cele din urmă, în Secțiunea 3, revenim la punctele croșetate simple, asigurând un finisaj frumos echilibrat și coerent pentru Geanta lui Lindsay.

Model de Punct “Shell Stitch” (Punct în Formă de Scoică)

Acest model de punct “shell stitch” necesită un multiplu de 3 ochiuri, atunci când se lucrează în spirală.

R1: 1 ol, 1 ps, 3ol,  sari peste 2 ochiuri. Repetă până la sfârșitul rânduluii; încheie cu 1pa în primul ps

R2: 3ol, 1pd în același ochi, 1ps în urm. spațiu de 3ol, 3pd in urm. ps, 1ps în urm. spațiu de 3ol; repetă până la ultimul spațiu de 3ol; închide rândul cu 1pd în primul ochi și pa în al treilea ochi.

R3: 1ol, 1ps, 3ol, sari peste (1pd, 1 ps, 1pd); repetă până la sfârșitul rândului; încheie cu 1pa în primul punct croșetat simplu.

Repetă R2 și R3.

NOTE DE MODEL

  • Lucrează piesa în spirală, doar pe față;
  • Închide fiecare rundă cu un punct alunecat (pa).
  • Dacă runda începe cu un punct croșetat simplu (ps), croșetează 1 ochi de lant (1ol) la începutul rândului; 1ol nu va conta ca primul punct croșetat simplu.
  • Dacă rândul începe cu 1 picioruș dublu (pd), croșetează 3 ochiuri de lanț (3ol) la începutul rânduluii; 3ol va conta ca primul picioruș dublu (pd).
  • Modelul include un tutorial video.

CUM SĂ ADAPTEZI DIMENSIUNILE

Pasul 1: Creează o mostră pentru a determina numărul de ochiuri necesar pentru dimensiunea dorită a genții, folosind modelul de punct în formă de scoică.

Pasul 2: Calculează numărul de repetiții ale modelului necesare pentru a obține lățimea dorită a genții. Adu-ți aminte că fiecare repetiție a modelului este un multiplu de 3 ochiuri.

Pasul 3: Acum, scade 9 ochiuri din numărul total calculat în Pasul 2. Aceste 9 ochiuri reprezintă ochiurile adăugate pe o parte după ce ai finalizat 4 runde de creștere. Dacă optezi pentru mai multe runde de creștere, ajustează scăderea corespunzător. Numărul final obținut va fi numărul de ochiuri necesar pentru lanțul de bază.

Pasul 4: Adaugă încă 2 ochiuri la numărul de ochiuri pentru lanțul de bază pentru a pregăti proiectul. Aceste două ochiuri vor fi folosite pentru crearea creșterilor. Rezultatul obținut îți va da numărul exact de ochiuri pentru a începe proiectul.

Urmând acești pași simpli, poți crea o geantă adaptată dimensiunilor preferate. Fie că îți imaginezi o geantă compactă sau o geantă mai spațioasă, aceste ajustări vor asigura că geanta ta se va potrivi perfect nevoilor tale.

Cu libertatea de a personaliza și frumusețea modelului de punct în formă de scoică, geanta ta va fi funcțională și o expresie excepțională a stilului tău unic.

INSTRUCȚIUNI

BAZĂ

Început: Croșetează 41ol 

R1: 1ps în următoarele 40ol, 3ps în următorul ochi, întoarce-te și lucrează pe cealaltă parte a lanțului de bază, 1ps în următoarele 39 ochiuri, 2ps în primul ochi, încheie rândul cu 1pa în primul ps  (90 ps).

Poți folosi 4 marcatori pentru a marca secțiunea centrală, cu 39 de ochiuri pe fiecare parte.

R2: 1ol, 2ps în următorul ochi, 1ps în următoarele 39 ochiuri, 2ps în următoarele 3 ochiuri, 1ps în următoarele 39 ochiuri , 2ps în ultimele 2 ochiuri (102 ps).

R3: 1ol, 1ps în următorul ochi, 2ps în următorul ochi, 1ps în următoarele 39 ochiuri, (1 ps în următorul ochi, 2 ps în următorul ochi) x 3 ori, 1 ps în următoarele 39 ochiuri, (1 ps în următorul ochi, 2 ps în următorul ochi) x 2 ori; (114 ps).

R4: 1ol, 2 ps, 1 ps în următoarele 2 ochiuri, 1 ps în următoarele 39 ochiuri, (2 ps în următorul ochi, 1 ps în următoarele 2 ochiuri) x 3 ori, 1 ps în următoarele 39 ochiuri, (2 ps în următorul ochi, 1 ps în următoarele 2 ochiuri) x 2 ori, (126 ps).

TRUNCHI

Vom continua numărătoarea de la ultimul rând al bazei.

R5: 1 ol, 1 ps în fiecare ochi de-a lungul rândului.

R6 – R10: Repetă R5.

R7: 1 ol, 1 ps, 3 pd, sari peste 2 ochiuri, *1 ps în următorul ochi, 3 pd, sari peste 2 ochiuri; *repetă până la sfârșitul rândului; pa în primul ps.

R8: 3 pd, 1 pa în același ochi, 1 ps în urm. spațiu de  3 ochiuri, *3 pd în următorul ps, 1 ps în urm. spațiu de  3 ochiuri; *repetă până la ultimul lanț de 3 ochiuri; închide rândul cu 1 pd în primul ochi și pa în al treilea ol.

R9: 1 ol, 1 ps, 3 pd, sari peste (1 pd, 1 ps, 1 pd), * ps în următorul pd, 3 pd, sari peste (1 pd, 1 ps, 1 pd); *repetă până la sfârșitul rândului; pa în primul ps.

R10: Repetă R8.

R11 – R28: Repetă R9 și R10.

R29: 1 ol, 1 ps, 2 ol, sari peste (1 pd, 1 ps, 1 pd), *1 ps în următorul pd, 2 ol, sari peste (1 pd, 1 ps, 1 pd); *repetă până la sfârșitul rândului; pa în primul ps.

R30 – R34: 1 ps în fiecare ochi de-a lungul rândului.

 

PENTRU FINALIZARE

Ascunde capetele și coase mânerele.

Atât a fost. Acum ai o geantă frumoasă pentru a-ți completa ținuta de vară.