Cum sa crosetezi o fustita fara tipar.

Astazi m-am gandit sa va impartasesc un mic truc si sa va arat cum putem sa crosetam o fustita fara tipar. O modalitate foarte simpla de a croseta fustite in orice marime, chiar si pentru adulti.

To see the post in English, click here

cum sa crosetam o fustita fara tipar

Cu aceasta metoda, tot ce trebuie sa faceti este sa va relaxati si sa crosetati. Nu va faceti griji despre scazut, inmultit sau numarat ochiuri. Perfect daca esti la inceput si iti doresti sa iasa din mainile tale ceva dragut.

Haideti sa vedem de ce avem nevoie:

  • O cantitatea suficienta de fir de orice tip si croseta potrivita. Eu am folosit pentru acest tutorial Scheepjes cotton 8 si croseta de 3.5 mm
  • O banda de elastic
  • foarfeca
  • ac de cusut

Haideti sa vedem pasii pe care trebuie sa ii urmam

Pasul 1

Masurati talia sau uitati-va intr-un tabel de masuri la dimensiunea taliei, potrivit varstei pentru care doriti sa faceti fustita.

Pasul 2

Taiati o banda de elastic cu 2 cm mai mica decat lungimea taliei si coaseti capetele.

Pasul 3

De acum este vorba doar despre crosetat. O sa lucram in rond si o sa incepem prin a acoperi banda de elastic in picioruse mici.

Vom introduce croseta pe sub banda de elastic, luam un jeteu si il tragem in fata ( tot pe dedesubt). Luam iarasi un jeteu si finalizam piciorusul mic.

Vom proceda astfel, lucrand picioruse mici pana vom acoperi toata banda de elastic. La acest pas, am folosit o croseta mai mica pentru a nu avea ochiurile prea largi si sa ramana spatii intre picioruse.

Ideea este sa avem picioruse mici foarte apropiate ca la final sa obtinem o fustita cu pliuri. Daca folositi un fir mai gros, pentru a obtine pliuri va trebui ca pe randul urmator sa inmultiti.

Pasul 4

Suntem acum la randul 2 si vom lucra cate 1 piciorus mic in fiecare ochi sau cate 2 picioruse mici in fiecare ochi daca lucrati cu un fir mai gros.

First 2 rows on how to make a skirt without a pattern

Pasul 5

Aceasta este ultima parte. Va alegeti un punct de crosetat pe care il veti face cate randuri va sunt necesare pentru a ajunge la lungimea dorita.

Pentru acest tutorial eu am folosit “punctul bunicii” (granny stitch), dar puteti sa crosetati fustita cu orice punct doriti.

Daca modelul ales va cere un anumit multiplu de ochiuri, ajustati numarul de ochiuri la primul rand.

How to make a cute skirt without a pattern

Si iata cum putem sa facem o fustita fara tipar, fara a urmari o schita anume. Si daca suntem la inceput si abia am invatat piciorusul mic si tot putem croseta o astfel de fustita.

Mai jos regasiti si tutorialul video care sper sa va fie de ajutor.

 

Crochet for beginners: How to make a skirt without following a pattern. Step by step instructions and video tutorial.