Brelocuri Rucsacel.Tutorial de crosetat

Am facut aceste Brelocuri rucsacel de ziua fiicei mele, pentru a le da copiilor de la gradi. Asa e aici traditia ca fiecare copil de ziua lui sa aduca celorlalti copii cate un cadou. Mie imi place ideea pentru ca asa toti copiii se bucura atunci cand e ziua cuiva.

Anul trecut le-am dus tot lucruri crosetate, Iepurasi crosetati si copiii au fost foarte incantati.

Backpack Key-chains

Aceste Brelocuri rucsacel sunt super simplu de facut si daca ai ceva fire ramase, trebuie sa incerci sa ii faci. Ii poti folosi pentru copii sau de ce nu atasati la chei ca un breloc in care sa pastrezi maruntisul atunci cand te duci la cumparaturi. Deci, pe langa faptul ca sunt foarte simpatici pot fi si utili.

Despre  Design

Practic, aceste BBrelocuri Rucsacel sunt niste rucsaci in miniatura. Se lucreaza dint-o singura bucata, incepand cu o baza rotunda si apoi lucram corpul. Clapa este lucrata continuand corpul rucsacelului si inelul pentru chei este atasat in timp ce lucram. La sfarsit doar trebuie sa coasem un nasturel si sa adaugam un siret.

Materiale de care ai nevoie:

  • Fir

Am folosit Rainbow Cotton de la Hobbii, insa poti folosi orice fir ai prin casa. Pentru firul pe care l-am folosit se recomanda croseta de 2.5 – 3.5 mm si am folosit croseta de 3 mm. Daca veti folosi un fir mai gros, rucsacelul va fi putin mai mare.

  • croseta 3 mm
  • inel pentru chei
  • marcator
  • un nasture mic
  • ac de cusut
  • foarfeca

backpacks key-chains

Notite

Vom lucra aceste relocuri Rucsacel in randuri continue si vom folosi marcatorul pentru a marca primul ochi.

Esantion

De aceasta data nu as pune mare pret pe esantion pentru ca indiferent cu ce fir, croseta sau tensiune lucrati, rucsaceii vor fi adorabil. Singurul lucru care se poate intampla este sa fie putin mai mari sau mai mici.

Pentru referinta, rucsacelul lucrat de mine are 5 cm in inaltime si aproape 4 cm in latime.

 

backpack key-chains

Prescurtari folosite in acest tipar:

  • Ol – ochi de lant
  • Ps – piciorus scurt
  • P al – piciorus alunecat

Haideti sa incepem sa lucram aceste simpatice Brelocuri rucsacel.

Baza

Randul 1: Incepem cu un inel magic, 1 ol si 6 ps in interiorul inelului. Tragem de capatul firului pentru a strange inelul.

Randul 2: 2 picioruse scurte in primul ochi (marcati primul piciours) si continuam cu cate 2 ps in fiecare ochi . La final vom avea 12 ps.

Randul 3: 1 ps in primul ochi, 2 ps in urm. Repetam pan a la finalul randului (de 6 ori). La final de rand trebuie sa avem 18 picioruse scurte.

Randul 4: 1 ps in primele 2 ochiuri, 2 ps in urm. Repetam de 6 ori. La final de rand vom avea 24 de picioruse scurte.

Randul 5:  1 p al in fiecare din cele 24 de ochiuri.

backpack key-chains

Am finalizat acum baza si vom continua cu corpul.

Randul 1

1 ps in fiecare din cele 24 de ochiuri, lucrate numai prin buclele din spate

backpack key-chains

Randul 2

1 ps in fiecare din cele 24 de ochiuri.

Repetam randul 2 pana aveti in total 8 randuri pentru corp.

Randul 9

La acest rand vom atasa inelul pentru chei. Lucram primele 2 picioruse scurte, apoi introducem croseta si prin ultima za a inelului si urmatoarele doua picioruse scurte le vom lucra si prin aceasta za.

backpack key-chains

backpack key-chains

Dupa cele 2 picioruse scurte lucrate si prin za, vom continua cu cate 1 piciorus scurt in fiecare ochi pana la finalul randului.

Randul 10

1 piciorus scurt in fiecare din cele 24 de ochiuri

Clapa

Randul 1

Dupa ce am finalizat ultimul rand al corpului, lucram 1 piciorus alunecat cu primul piciours scurt, 1 ochi de lant si un piciorus scurt in acelasi ochi. COntinuam cu cate 1 piciorus scurt in urm 5 ochiuri. 1 ol si intoarcem.

Randul 2

1 ps in fiecare din cele 6 ochiuri. 1 ol si intoarcem

Repetam randul 2 pana avem 6 randuri in total si taiem firul.

backpack key-chains

Vom lucra acum o bordura la clapa si in mijloc bvom lasa un spatiu pentru nasture.

Vom incepe bbordura atasand firul la baza clapei, si lucram 1 piciorus scurt inurm 5 ochiuri. In ochiul din colt vom lucra 3 picioruse scurte, 1 piciorus scurt in urm., 2 ol, sarim 2 ochiuri, 1 ps in urm., 3 ps in ochiurl din colt, 1 ps in urm 5 ochiuri. P al si taiem firul.

backpack key-chains

backpack key-chains

Practic acum bbrelocul rucsacel e gata. Trebuie doar sa atasam un siret si sa coasem nasturele.

Siretul l-am facut din 41 de ochiuri de lant. Introduceti siretul prin ochiurile celui de-al doilea rand, numarand de sus si la final coaseti nasturele.

Si gata cu Brelocurile Rucsacel. Eu am facut 25 astfel de brelocuri in care am pus un banut de ciocolata si un balon. Copiii au fost incantati si va incurajez sa oferiti astfel de mici atentii si copiilor vostri. M-a emotionat foarte tare Carla cand a intrat pe usa gradinitei si a dat punga cu cadoute educatoarei si i-a spus foarte mandra ca mama le-a facut.

backpack key-chains

Mai jos regasiti si tutorialul video. Spor la crosetat!

 

Sper ca v-a placut si acest tutorial si abia astept sa vad si rucsaceii vostri.

Small Backpacks Keychain. Free Crochet Pattern & Video Tutorial