Punctul de crosetat al saptamanii 12: Model de crosetat “cu bule”

De fiecare data incerc sa gasesc noi modele de crosetat interesante, dar care sunt usor de facut. Saptamana aceasta invatam sa crosetam acest model de crosetat cu bule.

To see the post in English, click here

bubble stitch

Am gasit mai multe variante, insa aceasta mi s-a parut foarte usor de realizat chiar si de incepatori.

Pentru a incepe, crosetati un lant multiplu de 4+2 ochiuri.

Randul 1

1 piciorus mic in al doilea ochi de la croseta,* 3 ochiuri de lant, sarim 3 ochiuri, 1 piciorus mic in urmatorul ochi. Repetam de la * pana la finalul randului. 1 ochi de lant si intoarcem.

Randul 2

1 piciorus mic in primul piciorus mic de pe randul anterior, 1 ochi de lant, 7 picioruse duble in acelasi ochi. Mergem mai departe la urmatorul piciorus mic si repetam aceeasi sectiune: 1 piciorus mic, 1 ochi de lant, 7 picioruse duble. Procedam la fel in fiecare piciorus mic de pe randul anterior cu exceptia ultimului, in ultimul piciorus mic crosetam 1 piciorus mic si finalizam randul. 1 ochi de lant si intoarcem.

Randul 3

Daca doriti sa lucrati cu mai multe culori, la randul 3 schimbati culoarea. O schimbati la fiecare rand impar, sau din doua in doua randuri. Pentru a schimba culoarea, ochiul de lant de la sfarsitul randului anterior il crosetati in cea de-a doua culoare.

1 piciorus mic in primul piciorus mic de pe randul anterior,* 3 ochiuri de lant, 1 piciorus mic in spatiul de 1 ochi de lant de pe randul anterior. Repetati de la * pana la finalul randului. 1 ochi de lant si intoarceti.

Randul 4

Repetati randul 2.

bubble stitch

Pentru a continua, repetati randurile 3 si 4 (de fapt randurile 3 si 2).

Mai jos regasiti si tutorialul video care o sa va ajute sa invatati acest model nou. Spor la crosetat.