Sfaturi si trucuri pentru crosetat: Cum sa eviti spatiul lantului de 3 ochiuri de la inceputul randului

Astazi o sa va propun 3 metode simple care va vor ajuta sa evitati spatiul lantului de 3 ochiuri de la inceputul randului si sa obtineti margini drepte.

To see the post in English, click here

Cand lucram cu piciorus dublu, majoritatea schemelor si tutorialelor ne spun ca la inceput de rand sa crosetam 3 ochiuri de lant si primul piciorus dublu sa il facem in al doilea ochi de la croseta.

Astfel se creaza acele spatii intre lantul de 3 ochiuri si primul piciorus, care nu arata deloc bine si care devin mai evidente daca adaugam o bordura proiectului nostru sau daca trebuie sa coasem de aceasta margine o alta parte ( la un pulover spre exemplu).

Asa ca, m-am gandit sa va propun 3 metode care o sa va ajute sa nu mai aveti aceasta problema.

Nu incercati ca dupa cele 3 ochiuri sa crosetati primul piciorus dublu in primul ochi de la croseta, pentru ca in acest mod veti scapa de inesteticele spatii, insa marginile nu vor fi drepte, inceputul randului fiind mai bombat.

Asa ca iata cum puteti face:

Metoda 1

La final de rand, crosetati 1 ochi de lant si intoarceti. Inainte de a croseta primul piciorus, largiti bucla de pe croseta pana ajungeti la inaltimea unui piciorus dublu. Apoi crosetati primul piciorus in primul ochi de la croseta.

Metoda 2

La finalul randului nu crosetati niciun ochi de lant, intoarceti imediat cum ati finalizat randul. Crosetati 1 piciorus mic si un ochi de lant in primul ochi si apoi crosetati primul piciorus dublu in al doilea ochi de la croseta. Piciorusul mic si ochiul de lant vor fi considerate primul piciorus dublu. Crosetand piciorus mic si 1 ochi de lant in locul lantului de 3 ochiuri baza va fi mai mare si punctul va arata ca si un piciorus dublu.

Metoda 3

La finalul randului, crosetati 2 ochiuri de lant si intoarceti. Primul piciorus dublu il crosetati in primul ochi de la croseta.

Este metoda pe care eu o folosesc si sunt multumita de rezultat. Marginile sunt drepte si nu se creaza spatii la inceput de rand.

In imaginea de mai jos am folosit toate cele 3 metode, schimband culoarea pentru a fi mai vizibil unde am inceput sa folosesc o alta metoda.

Am crosetat exact in ordinea in care v-am prezentat-o mai sus.

Sper ca va v-a fi de folos aceasta postare. Mai jos regasiti si un scurt tutorial video.

Urmariti-ma pe Pinterest de unde puteti afla si alte trucuri si sfaturi care sa va ajute in ale crosetatului.

Spor la crosetat.

https://ro.pinterest.com/katerina6795/crochet-tipstricks/