Punctul de crosetat al saptamanii

Mi-am propus ca in fiecare saptamana sa public aici cate un punct de crosetat nou. De fiecare data cand gasesc ceva frumos impart si cu voi. Daca aveti idei, puteti sa imi lasati in comentariu si eu voi face un tutorial pentru voi.

Nu de fiecare data gasesc si denumirea punctului de crosetat, sau traducerea nu prea are sens, asa ca pe acestea le voi numi simplu “Punctul de crosetat al saptamanii”.

Astazi am gasit un punct care imi place foarte mult si pe care deja il folosesc in unul din proiectele mele.

To see the post in English, click here

Este usor si sper sa va placa.

Sa incepem

Crosetati un lant de un numar de ochiuri multiplu de 5.

Randul 1

In al saptelea punct de la croseta, faceti un piciorus dublu, 3 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu in acelasi punct. Crosetati 1 ochi de lant, sariti 4 ochiuri si in al 5-lea ochi crosetati iarasi: 1 piciorus dublu, 3 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu. Continuati aceasta schema din 5 in 5 ochiuri pana la finalul randului. La final o sa va mai ramana 3 ochiuri. Sariti 2 ochiuri si finalizati randul cu 1 piciorus dublu. 3 ochiuri de lant si intoarceti.

Randul 2

In primul spatiu de 3 ochiuri (intre 2 picioruse duble crosetate in acelasi punct) crosetati 7 picioruse duble. Repetati in fiecare spatiu de 3 ochiuri pana la finalul randului. Finalizati cu: sariti 1 ochi si 1 piciorus dublu in urmatorul punct. 4 ochiuri de lant si intoarceti.

Randul 3

In al 4 piciorus dublu, din cele 7 de pe randul anterior crosetati schema de la randul 1:1 piciorus dublu, 3 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu, 1 ochi de lant. Pana la finalul randului, in fiecare al 4-lea ochi din grupurile de cate 7 picioruse duble, crosetati: 1 piciorus dublu, 3 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu, 1 ochi de lant. Finalizati cu: sariti ultimul piciorus dublu de pe randul anterior si crosetati in urmatorul 1 piciorus dublu. 4 ochiuri de lant si intoarceti.

Repetati randurile 2 si 3 atat cat va doriti pentru a ajunge la dimensiunea dorita.

Mai jos gasiti tutorialul video care sper sa va ajute si mai mult.