Punctul de crosetat al saptamanii 9: Punct de crosetat in zig-zag

Asa cum v-am obisnuit, in fiecare saptamana cate un punct de crosetat nou. Sper ca postarile mele sa va inspire si sa le gasiti utile.

To see the post in English, click here

Astazi invatam sa realizam acest punct de crosetat in zig zag care arata foarte bine pe ambele parti si il puteti folosi in multe din proiectele voaste.

Haideti sa incepem.

Pentru a croseta acest punct o sa aveti nevoie de un lant de 20+1 ochiuri la care adaugati cele 3 ochiuri de inceput de rand. Practic cu 20 de ochiuri +1 realizati un segment din acest punct care se repeta pe toata lungimea lantului.

Inmultirea o realizam astfel: 2 picioruse duble, 1 ochi de lant, 2 picioruse duble in acelasi punct.

Scaderea.: 1 piciorus dublu neterminat, sarim 1 ochi, 1 piciorus dublu neterminat, sarim 1 ochi, 1 al treile piciorus dublu neterminat, luam 1 jeteu si trecem firul prin toate buclele de pe croseta.

Dupa ce ati crosetat multiplu de 20 + 1 ochiuri crosetati 3 ochiuri de lant. Cele 3 ochiuri de lant le consideram primul piciorus dublu.

Randul 1 

In al 5-lea ochi de la croseta 1 piciorus dublu,* 1 piciorus dublu in urmatoarele 7 ochiuri, inmultim in urmatorul ochi, 1 piciorus dublu in urmatoarele ochiuri, scadere. Repetam de la * pana la finalul randului. Finalizam randul cu o scadere astfel: 1 piciorus dublu neterminat, sarim 1 ochi, 1 piciorus dublu neterminat in ultimul ochi. Trecem jeteul prin toate buclele de pe croseta. 3 ochiuri de lant si intoarcem.

 

Randul 2

Al doilea rand este similar cu primul doar ca lucram piciorusele duble prin spate.

Sarim primele 2 ochiuri si in al treilea 1 piciorus dublu lucrat prin spate (scaderea de la inceput de rand. Toate randurile vor incepe la fel)

*1 piciorus dublu lucrat prin spate in fiecare din urmatoarele 7 picioruse duble de pe randul anterior ( sau pana ajungem la spatiul de un ochi de lant), inmultire in spatiul den 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu lucrat prin spate in urmatoarele 7 ochiuri ( sau pana mai avem 3 ochiuri, al treilea fiind punctul de uniune de la scaderea de pe randul anterior), scadere. Repetam de la* pana la finalul randului, finalizam cu scaderea de final de rand: 1 piciorus dublu lucrat prin spate neterminat, sarim 1 ochi, 1 piciorus dublu lucrat prin spate in ultimul piciorus dublu. Trecem jeteul prin toate buclele de pe croseta. 3 ochiuri de lant si intoarcem.

Incepand cu al treilea rand repetam primele 2 randuri cat avem nevoie.

Tot acum putem schimba culoarea. Acest punct, ca toate punctele sub aceasta forma arata spectaculos folosind mai multe culori.

Si asa cum v-am obisnuit, mai jos aveti un video tutorial care sper sa va fie de folos.

Sper ca v-a placut si acest tutorial si nu uitati, astept sugestiile voastre pentru alte puncte de crosetat interesante.