Punctul de crosetat al saptamanii 3. Impletitura dubla

Am vazut ca se poarta acum din nou impletiturile. Ei bine e mai firesc de realizat un model de impletitura prin tricotat, dar cu putina indemanare putem realiza un punct spectaculos si cu croseta.

To see the post in English, click here

 

Pentru a realiza acest punct avem nevoie de un fir mai grosut si croseta potrivita.

Lantul de inceput il crosetam in multiplu de 8.

Randul 1

1 piciorus mic in fiecare punct. 1 ochi de lant si intoarceti

Randul 2

Repetati primul rand

Randul 3

1 piciorus mic in al doile ochi de la croseta. *1 piciorus dublu pozitionat in fata (introducand croseta prin spatele punctului din randul anterior) in urmatoarele 6 ochiuri, 1 piciorus mic in urmatoarele 2 ochiuri. Repetati de la * pana la finalul randului. 1 ochi de lant si intoarceti

Randul 4

1 piciorus mic in fiecare ochi. 1 ochi de lant si intoarceti.

Randul 5

1 piciorus mic in al doile ochi de la croseta. * sarim urmatoarele 2 ochiuri; 1 piciorus triplu lucrat in fata in urmatoarele 2 puncte; ne intoarcem la piciorusele pe care le-am sarit, si realizam in fiecare cate 1 piciorus triplu pe care le vom incrucisa prin spatele picioruselor triple pe care tocmai le-am lucrat. 1 piciorus dublu lucrat in fata in urmatorele 2 ochiuri; 1 picuorus mic in urmatoarele 2. Repetam de la * pana la finalul randului. 1 ochi de lant si intoarcem.

Randul 6

1 piciorus mic in fiecare punct. 1 ochi de lant si intoarcem

Randul 7

1 piciorus mic un al doilea ochi de la croseta

*1 piciorus dublu pozitionat in fata in urmatoarele 2 puncte, sariti urmatoarle 2 ochiuri, 1 piciorus triplu pozitionat in fata in urmatoarle 2 puncte. Ne intoarcem la punctele pe care le-am sarit lucrand cate un piciorus triplu lucrat in fata, incrucisandu-le prin fata celor pe care tocmai le-am lucrat. 1 piciorus mic in urmatoarele 2 ochiuri. Repetati de la * pana la finalul randului, finalizand cu 1 piciorus mic in ultimul ochi. 1 ochi de lant si intoarceti.

Incepand cu randul 8, vom repeta randurile 4, 5, 6 si 7 atat cat avem nevoie pentru a realiza proiectul pe care ni l-am propus.

Mai jos regasiti video tutorialul care sper sa clarifice ce am scris pana acum.