Punctul de crosetat al saptamanii 21: Piciorus dublu in dublu V

Punctul de crosetat din aceasta saptamana este piciorus dublu in dublu V. Mi-a placut foarte mult si sper sa va placa si voua si sa va inspire.

To see the post in English, click here

Varianta a modelului de crosetat in V

In cautarea mea de noi modele de crosetat, l-am gasit pe acesta si pur si simplu m-am indragostit. Atat de simplu si atat de frumos. De cum l-am vazut mi-au venit in minte o groaza de lucruri pe care le-as putea face cu acest piciorus dublu in dublu V. Apoi am stiut ca va fi urmatoarea mea postare cu punctul de crosetat al saptamanii.

 

Sper sa va placa si voua.

O sa vedeti ca este foarte simplu. Randurile sunt foarte asemanatoare, dar am mentionat in instructiuni ca se repeta doua randuri pentru ca difera inceputul si sfarsitul.

Motivul principal arata ca un dublu V ( W) si il vom face din 3 picioruse duble cu cate 1 ochi de lant intre ele.

Pentru a incepe crosetati un lant de 8+1 ochiuri la care vom adauga 4 ochiuri pentru lantul de intoarcere.

V Stitch Variation Chart

Randul 1

Incepand cu ochiul 5 de la croseta crosetam 1 piciorus dublu, 2 ochiuri de lant, sarim 3 ochiuri, 1 piciorus mic, [2 ochiuri de lant, sarim 3, ( 3 picioruse duble separate de 1 ochi de lant) in urmatorul ochi, 2 ochiuri de lant, sarim 3 ochiuri, 1 piciorus mic]. Repetam sectiunea din [ ] pana la finalul randului, finalizand cu 2 ochiuri de lant, sarim 3,( 1 piciorus dublu, 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu) in ultimul ochi. 1 ochi de lant si intoarcem.

Randul 2

1 piciorus mic in primul ochi, 2 ochiuri de lant, (3 picioruse duble separate de cate 1 ochi de lant) In urmatorul piciorus mic, [2 ochiuri de lant, 1 piciorus mic in piciorusul dublu din mijloc din cele 3 de pe randul anterior, 2 ochiuri de lant,  (3 picioruse duble separate de cate 1 ochi de lant) In urmatorul piciorus mic]. Repetam sectiunea din [ ] pana la finalul randului, finalizand cu 2 ochiuri de lant, 1 piciorus mic in al 3 lea ochi al lantului de intoarcere. 4 ochiuri de lant si intoarcem.

Randul 3

1 piciorus dublu in primul ochi, 2 ochiuri de lant, [1 piciorus mic in piciorusul dublu din mijloc din cele 3 de pe randul anterior, 2 ochiuri de lant, (3 picioruse duble separate de cate 1 ochi de lant) In urmatorul piciorus mic, 2 ochiuri de lant, 1 piciorus mic in piciorusul dublu din mijloc din cele 3 de pe randul anterior, 2 ochiuri de lant]. Repetam sectiunea intre

[ ] pana la finalul randului, finalizand cu 2 picioruse duble separate de 1 ochi de lant in ultimul piciorus mic. 1 ochi de lant si intoarcem.

 

Piciorus dublu in dublu V

Pentru a continua, repetati randurile 2 si 3. Puteti schimba culoarea la fiecare rand asa cum am facut eu in esantion sau puteti lucra cu o singura culoare. Rezultatul oricum va fi minunat.

Mai jos regasiti si tutorialul video.

Urmariti si pagina mea de pe Pinterest cu modele de crosetat, unde voi adauga cate un nou model in fiecare saptamana.

https://ro.pinterest.com/katerina6795/crochet-library/