Punctul de crosetat al saptamanii 20: Model de crosetat cu cercuri

O noua saptamana, un alt model de crosetat: Model de crosetat cu cercuri. Nu stiu denumirea exacta, insa primul lucru pe care l-am vazut la acest model au fost cercurile, asa ca l-am numit Model de crosetat cu cercuri.

Este un model deosebit, perfect pentru lucruri de vara. Deja lucrez la ceva si abia astept sa termin si sa va arat. Dar pana atunci sa invatam cum sa facem modelul.

To see the post in English, click here

Model de crosetat cu cercuri

Dupa o saptamana si jumatate de vacanta, abia asteptam sa ma intorc la pasiunea mea, asa ca iata-ma cu un nou tutorial pentru voi.

Acest model de crosetat cu cercuri se poate lucra cu diferite tipuri de fir, dar fiind vara, am ales acest bumbac subtire pe care l-am achizitionat in scurta vacanta in Romania.

Modelul este perfect pentru esarfe sau alte obiecte de imbracaminte potrivite pentru vara.

Puncte speciale folosite in acest tipar.

2 picioruse duble departate lucrate impreuna

Punct in V – 1 piciorus dublu, 2 ochiuri de lant, un piciorus dublu, lucrate in acelasi ochi.

 

stitch with circles chart

Incepem cu un lant in multiplu de 8

Randul 1

Incepem cu al saptelea ochi de la croseta.

[ 2 picioruse duble departate lucrate impreuna ( 2 ochiuri de lant intre ele), 2 ochiuri de lant, sarim 2 ochiuri, 1 punct in V in urmatorul ochi, 2 ochiuri de lant] – repetam aceasta sectiune pana la finalul randului, finalizand randul cu 2 picioruse duble departate impreuna, 2 ochiuri de lant, sarim 2 ochiuri, 1 piciorus dublu in ultimul ochi. Intoarcem.

Randul 2

3 ochiuri de lant, [5 ochiuri de lant, sarim (2 ochiuri de lant, 2 picioruse duble departate lucrate impreuna, 2 ochiuri de lant), 1 piciorus dublu in primul piciorus al punctului in V, 2 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu in al doilea piciorus al punctului in V] repetam sectiunea pana la finalul randului finalizand cu 5 ochiuri de lant si 1 piciorus dublu in al treilea ochi al lantului de intoarcere. Intoarcem.

Randul 3

3 ochiuri de lant, [2 ochiuri de lant, 1 punct in V in al treilea ochi al lantului de 5, 2 ochiuri de lant, 2 picioruse duble departate lucrate impreuna (cele 2 picioruse duble partiale lucrate in piciorusele de pe randul anterior)] – repetam sectiunea pana la finalul randului, finalizand cu 2 ochiuri de lant, 1 punct in V in al treilea ochi al lantului de 5, 2 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu in al treilea ochi al lantului de intoarcere. Intoarcem.

model de crosetat cu cercuri

Randul 4

5 ochiuri de lant [1 piciorus dublu in primul piciorus al punctului in V, 2 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu in al doilea piciorus al punctului in V, sarim (2 ochiuri de lant, 2 picioruse duble departate lucrate impreuna, 2 ochiuri de lant), 5 ochiuri de lant] repetam sectiunea pana la finalul randului, finalizand cu 1 piciorus dublu in primul piciorus al ultimului punct in V, 2 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu in al doilea piciorus al punctului in V, sarim 2 ochiuri, 2 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu in al treilea ochi al lantului de intoarcere.

Mai departe, repetam cele 4 randuri.

 

Mai jos regasiti si tutorialul video.

Sper ca v-a placut si acest tutorial.

Spor la crosetat doamne dragi. Pe data viitoare.