Punctul de crosetat al saptamanii 19: Model Popcorn de vara

In postarea de saptamana aceasta cu punctul de crosetat al saptamanii o sa invatam sa crosetam Model Popcorn de vara.

O sa vedeti ca nu este greu de facut si arata foarte bine.

To see the post in English, click here

Model Popcorn de varaMie imi place foarte mult si abia astept sa fac ceva de vara cu acest model. Asa ca sunt deschisa sugestiilor voastre.

Cu acest model popcorn de vara o sa va arat si cum se face lantul de fundatie cu punct puff. Este perfect daca aveti de lucrat un model cu mai multe puncte in acelasi ochi, pentru ca arata mult mai bine.

Pentru acest tutorial am folosit bumbac mercerizat si croseta de 2 mm, dar cred ca va iesi foarte bine si cu un alt tip de fir.

Puncte speciale folosite:

Punctul Puff

In acest tutorial vom croseta puncte puff de cate 2 picioruse duble reduse.

Trageti un pic de bucla sa o mai largiti. Luati un jeteu si introduceti croseta prin ochi, luati un jeteu si scoateti o bucla. Repetati inca o data. Aveti acum 5 bucle pe croseta. Luati un jeteu si il trecem prin toate buclele de pe croseta.

Punctul Popcorn 

In acest tutorial vom croseta puncte popcorn de cate 5 picioruse duble.

Crosetam 5 picioruse duble in acelasi punct. Scoatem croseta si o intoducem in ochiul primului piciorus dublu facut. Apoi introducem croseta si in bucla ramasa si trecem bucla prin ochiul piciorusului dublu.

Punctul In V

2 picioruse duble in acelasi ochi separate de 1 ochi de lant.

Acum ca am explicat punctele folosite, sa incepem sa crosetam acest Model Popcorn de vara.

Incepem cu fundatia cu punct puff.

2 ochiuri de lant, [1 punct puff in al doilea ochi, 2 ochiuri de lant] repetam de cate ori avem nevoie pana ajungem la lungimea dorita.

summer popcorn stitch

Randul 1

3 ochiuri de lant. [ in mijlocul punctului puff, 1 punct in V, 3 ochiuri de lant] repetam pana la finalul randului, finalizand cu 1 punct in V in ultimul punct puff si 1 piciorus dublu in ultimul ochi.

Randul 2

3 ochiuri de lant, [in mijlocul punctului in V 1 punct popcorn, 3 ochiuri de lant, 1 piciorus mic la mijlocul lantului de 3 ochiuri de pe randul anterior, 3 ochiuri de lant]. Repetam aceasta sectiune pana la finalul randului, finalizand cu 1 punct popcorn in ultimul punct V si 1 piciorus mic in al treilea ochi al lantului de intoarcere.

Si asta este tot cu acest model popcorn de vara. Mai departe trebuie doar sa repetati aceste doua randuri. Singura diferenta este ca de acum punctele in V le vom face in mijlocul punctelor popcorn (in ochiul prin care am unit cele 5 picioruse duble)

Iata si schema pentru acest Model popcorn de vara.

 

Summer Pop Corn Stitch

Si bineinteles daca va este mai usor sa lucrati dupa tutorial video, il gasiti mai jos.

Spor la crosetat!

Sper ca v-a placut acest model popcorn de vara si nu uitati ca astept sugestiile voastre cu ce as putea face cu acest model.

https://ro.pinterest.com/katerina6795/crochet-library/

 

Summer Popcorn Stitch. Free pattern, chart & video tutorial