Punctul de crosetat al saptamanii 18: Model ” X si 0″

In postarea de astazi invatam un nou model de crosetat frumos si usor de facut, model X si 0.

Denumirea este traducerea din engleza, dar mi-a placut cat de interesant suna si in romana.

model X si 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denumirea vine de la randurile pe care le vom face: X de la randul cu piciorus dublu in X si 0 de la randul cu punctul filet la care adaugam un rand in picioruse mici sa scoatem in evidenta si mai bine acest model X si 0.

Imi place sa caut modele simple si sa le adaug aici. Sper din tot sufletul ca aceasta librarie cu modele de crosetat sa tot creasca pentru a putea gasi de fiecare data un model interesant care sa va inspire si pe care sa il incercati.

Pentru acest model o sa incepem cu un lant cu un multiplu de 2 +1 ochiuri, la care adaugam lantul de intoarcere, in cazul de fata 1 ochi.

Eu am facut 1 lant de 31 de ochiuri la care am mai adaugat 1 ochi pentru lantul de intoarcere.

Randul 1

1 picuorus mic in fiecare ochi pana la finalul randului.

Randul 2

4 ochiuri de lant, sarim 1 ochi, 1 piciorus dublu in urmatorul, * 1 ochi de lant, sarim 1 ochi, 1 piciorus dublu in urmatorul (punctul filet). Repetam de la * pana la finalul randului.

Randul 3

3 ochiuri de lant, sarim primul spatiu de 1 ochi de lant si crosetam 1 piciorus dublu in urmatorul. Ne intoarcem la sptiul de 1 ochi de lant pe care l-am sarit si crosetam 1 puciorus dublu ( primul x). * 1 piciorus dublu in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu in spatiul de 1 ochi de lant anterior. Repetam de la * pana la finalul randului, finalizand cu 1 piciorus dublu in ochiul al treilea al lantului de intoarcere de pe randul anterior.

model X si 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai departe trebuie doar sa repetati cele 3 randuri.

Mie imi place foarte mult acest model X si 0 si chiar lucrez la ceva si abia astept sa termin si sa va arat.

Mai nou am inceput sa invat cum se fac si diagramele, asa ca pentru cele dintre voi care lucrati mai usor dupa diagrama, iata prima diagrama facuta de mine:

model X si 0 diagrama

 

 

 

 

 

 

Nu este perfecta, dar promit sa ma perfectionez ?.

Poate gasiti interesante si nu ati apucat sa le vedeti inca si modelele piciorus dublu in X si piciorus dublu in X varianta 2. Dati click pe imaginile de mai jos pentru   instructiuni si video tutorial.

piciorus dublu in XPiciorus dublu in X versiunea 2

Si ca sa ma asigur ca acopar toate preferintele, mai jos regasiti si tutorialul video.

Va imbratisez cu drag, doamne dragi si Spor la Crosetat!