Punctul de crosetat al saptamanii 17. Model cu picioruse duble grupate

Imi place acest model cu picioruse duble grupate pentru ca este foarte usor de facut si arata foarte bine. Este minunat ca te poti juca cu mai multe culori si rezultatul va fi si mai spectaculos. Asa ca saptamana aceasta invatam un nou model de crosetat. Daca il stiti deja, cu atat mai bine, poate aveti si alte sugestii de prezentare sau poze cu lucruri lucrate cu acest model.

To see the post in English, click here

Model cu picioruse duble grupate

Ce mai este avantajos la acest model este ca se poate lucra cu orice tip de fir. In acest tutorial folosesc un bumbac si o croseta de 2.5 si sunt incantata. Dar iese foarte bine si lucrat cu un fir mai gros.

Haideti sa vedem cum se lucreaza.

Mai intai sa vedem cum lucram piciorusele duble grupate. In acest tipar avem un grup de 3.

Luam 1 jeteu si introducem croseta in spatiul unde vom lucra punctul, luam 1 jeteu si scoatem o bucla, luam iarasi un jeteu si il trecem prin primele doua bucle de pe croseta. Repetam de inca doua ori, pana avem 3 picioruse duble lucrate partial si 4 bucle pe croseta. Luam 1 jeteu si il trecem prin cele 4 bucle.

Pentru a croseta acest model cu picioruse duble grupate, Incepem cu un lant de un numar par de ochiuri.

Randul 1

1 ochi de lant, 1 piciorus mic in al doilea ochi, 1 piciorus mic in urmatorul, *1 ochi de lant, sarim 1 ochi, 1 piciorus mic. Repetam de la * pana la finalul randului, finalizand cu 1 ochi de lant, 2 picioruse mici in ultimele 2 ochiuri.

Randul 2

2 ochiuri de lant, 1 piciorus dublu in primul ochi, *1 ochi de lant, sarim urmatorul piciorus mic de pe randul anterior, 3 picioruse duble grupate in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant. Repetam de la * pana la finalul randului, finalizand cu 3 picioruse duble grupate in ultimul spatiu de 1 ochi de lant, 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu in ultimul ochi.

Randul 3

1 ochi de lant, 1 piciorus mic in primul ochi, 1 piciorus mic in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant, *1 ochi de lant, sarim urmatorul grup de 3 picioruse duble grupate, 1 piciorus mic in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant. Repetam de la * pana la finalul randului, finalizam cu 1 ochi de lant, sarin ultimul grup de picioruse duble, 1 piciorus mic in ultimul spatiu de 1 ochi de lant, 1 piciorus mic in ultimul ochi.

Mai departe, trebuie doar sa repetam randurile 2 si 3.

model cu picioruse duble

Puteti sa va jucati cu mai multe culori, schimband culoarea la fiecare rand cu picioruse grupate sau la randurile cu picioruse mici.

Eu acum lucrez la un alt cardigan, ca tot vine (sper) sezonul lor, cu acest model cu picioruse duble grupate intr-o singura culoare si tot se vede frumos.

Mai jos regasiti si tutorialul video.

Nu uitati sa ma urmariti si pe Pinterest unde voi adauga cate ceva nou in fiecare saptamana.

https://ro.pinterest.com/katerina6795/crochet-library/

 

Spor la crosetat sa avem doamnele mele si o saptamana minuntata ca si voi.