Punctul de crosetat al saptamanii 13: Model de crosetat cu “balonase”

Am vazut acest model acum ceva timp si mi-a placut la nebunie. Acest model de crosetat cu balonase arata atat de simpatic si deosebit in avelasi timp. Va imaginati cat de draguta ar fi o paturica pentru bebelusi crosetata cu acest model?

To see the post in English, click here

balloon stitch

O sa vedeti ca nu este foarte complicat si o sa va dati seama foarte repede cum trebuie sa lucrati ochiurile pentru a obtine acest model de crosetat cu balonase.

Pentru a croseta acest model aveti nevoie de un lant multiplu de 12+2 ochiuri.

Randul 1 

3 ochiuri de lant. In al patrulea ochi de la croseta, 4 picioruse duble, * 1 piciorus dublu in urmatoarele 2 ochiuri, 7 picioruse duble lucrate impreuna in urmatoarele 7 ochiuri (cate 1 piciorus dublu partial, trecem doar un jeteu prin primele 2 bucle, si finalizam punctul cu un jeteu pe care il trecem prin toate buclele de pe croseta si un ochi de lant), 1 piciorus dublu in urmatoarele 2 ochiuri, 7 picioruse duble in urmatorul ochi. Repetati de la * pana la finalul randului, finalizand cu 1 piciorus dublu in urmatoarele 2 ochiuri, 4 picioruse duble in urmatorul ochi, 1 piciorus dublu in ultimul ochi. 3 ochiuri de lant si intoarcem.

Randul 2

1 Piciorus dublu lucrat in spate in primele 4 ochiuri, * 1 piciorus dublu lucrat in fata in urmatoarele 2 ochouri, 1 piciorus dublu lucrat in spate ( in punctul de uniune a celor 7 picioruse duble lucrate impreuna pe randul anterior), 1 piciorus dublu lucrat in fata in urmatoarele 2 ochiuri, 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 7 ochiuri.

Repetati de la * pana la finalul randului, finalizand cu 1 piciorus dublu lucrat in fata in urmatoarele 2 ochiuri, 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 4 ochiuri, 1 piciorus dublu in ultimul ochi. 3 ochiuri de lant si intoarceti.

Randul 3

La randurile 3 si 4 vom lucra piciorusele duble pozitionate exact cum ne dicteaza randul anterior: unde vom avea picioruse duble lucrate in spate vom lucra piciorusele duble in spate si invers. Practic pe randul 3 vom lucra piciorusele in pozitia opusa fata de cum le-am lucrat pe randul 2.

1 piciorus dublu lucrat in fata in primele 4 ochiuri, * 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 2 ochiuri, 1 piciorus dublu lucrat in fata, 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 2 ochiuri, 1 piciorus dublu lucrat in fata in utmatoarele 7 ochiuri. Repetati de la * pana la finalul randului, finalizand cu 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 2 ochiuri, 1 piciorus dublu lucrat in fata in urmatoarele 4, 1 piciorus dublu in ultimul ochi, 3 ochiuri de lant si intoarcem.

Randul  4

Repetati randul 2.

Randul 5 

E timpul sa “inchidem baloanele”.

4 picioruse duble lucrate in fata impreuna (cate 1 piciorus dublu lucrat in fata partial in fiecare din cele 4 ochiuri, luati 1 jeteu si il treceti prin toate buclele de pe croseta si finalizati punctul cu 1 ochi de lant), * 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 2 ochiuri, 7 picioruse duble in urmatorul ochi, 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 2 ochiuri, 7 picioruse duble lucrate in fata impreuna. Repetati de la * pana la finalul randului, finalizand cu 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 2 ochiuri, 4 picioruse duble lucrate in fata impreuna in urmatoarele 4 ochiuri, 1 piciorus dublu in ultimul ochi, 3 ochiuri de lant si intoarcem.

balloon stitch

Primul set al acestui model de crosetat cu balonase este gata.

Incepand cu randul 6 vom preoceda ca si pana acum, doar ca o sa vedeti ca de data asta schimbam pozitia baloanelor pentru ca la final acestea sa fie intercalate.

*1 piciorus dublu lucrat prin spate in primul ochi (punctul de uniune al celor 4 ochiuri lucrate impreuna pe randul anterior), 1 piciorus dublu lucrat in fata in urmatoarele 2 ochiuri, 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 7 ochiuri, 1 piciorus dublu lucrat in fata in urmatoarele 2 ochiuri. Repetati de la * pana la finalul randului finalizand cu 1 piciorus dublu in ultimul ochi, 3 ochiuri de lant si intoarceti.

Randurile 7,8

La randurile 7 si 8 urmati pozitia ochiurilor de pe randul anterior. Practic la randul 7 pozitia picioruselor va fi invers fata de randul 6, asta pentru ca lucram pe fata. Randul 8 va fi exact ca randul 6.

Randul 9

E timpul sa finalizam inca un set al acestui model de crosetat cu balonase.

4 picioruse duble in primul ochi, * 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 2 ochiuri, 7 picioruse duble lucrate in fata impreuna in urmatoarele 7 ochiuri, 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 2 ochiuri, 7 picioruse duble in urmatorul ochi. Repetati de la * pana la finalul randului finalizand cu 1 piciorus dublu lucrat in spate in urmatoarele 2 ochiuri, 4 picioruse duble in urmatorul, 1 piciorus dublu in ultimul ochi, 3 ochiuri de lant si intoarceti.

balloon stitch

Si cam asta a fost cu acest model de crosetat cu balonase. Continuati repetand ce am lucrat pana acum. Sunt convinsa ca deja v-ati prins cum sta treaba cu acest model si il veti realiza cu succes.

Mai jos regasiti si tutorialul video care o sa va ajute.

Daca v-a placut acest tutorial, salvati-l si pe mai tarziu.

balloon stitch