Pulover Puff. Sa crosetam impreuna saptamana 1

Ideea acestui Pulover Puff mi-a venit cand am descoperit acest model de crosetat Puff in carouri.

Am mai lucrat cu acest model si Caciulita Puff

Caciulita am lucrat-o mai mult pentru a vedea exact numarul de ochiuri si cum se lucreaza acest model pentru a-l folosi apoi pentru acest pulover.

 

Diamonds Puff Sweater

Dupa ce m-am apucat de scris instructiunile, mi-am dat seama ca sunt destul de multe detalii, asa ca m-am gandit ca a sosit momentul pentru o postate de tip CAL (sa crosetam impreuna)

Mi s-a propus de multe ori sa fac o astfel de postare, insa nu gaseam proiectul potrivit. Dar iata ca acest Pulover Puff este perfect: este frumos, deosebit si unic. Asa ca va invit sa ii dati o sansa si sa va alaturati sa crosetam acest pulover impreuna.

Abia astept sa va am alaturi si sa vad la final proiectele voastre.

Cum va puteti alatura acestui proiect?

Like paginii de Facebook @ByKaterina Crochet

Alaturati-va grupului: Facebook Group 

Urmariti-ma pe  Instagram

Sau Pinterest

Nu trebuie sa folositi toate retelele sociale listate mai sus. Este de ajuns sa o folositi pe cea cu care v-ati obisnuit deja.

De asemenea, va puteti abona pe site folosind formularul de “Subscribe” aflat in josul paginii “Home”. Asa veti fi notificat de fiecare data cand postez ceva nou.

Acum haideti sa revenim la acest prim proiect de a croseta impreuna acest Pulover Puff.

Nivelul de dificultate este intermediar, insemnand ca trebuie sa stiti sa lucrati in rond, cu doua culori in paralel si sa stiti sa lucrati punctul puff.

Daca nu va sunt cunoacute aceste tehnici, tot va provoc sa incercati pentru ca veti avea parte de tot sprijinul meu si o sa aveti si video tutoriale care sa va ajute.

Acest proiect se va desfasura pe parcursul a 4 saptamanii. In fiecare saptamana voi posta o parte din acest pulover putand astfel sa lucram impreuna.

Aceasta postare este saptamana 1 in care vom discuta despre design, materiale necesare, punctul de crosetat folosit si alte detalii pe care trebuie sa le stim inainte de a incepe.

Saptamana  2 – vom lucra raglanul (capa)

Saptamana  3 – vom lucra corpul puloverului

Saptamana 4 – vom lucra manecile, gulerul si vom finaliza puloverul.

 

Diamonds Puff Sweater.

 

Despre Design

Acest Pulover Puff este lucrat de sus in jos, folosind tehnica raglan.

Vom incepe de la baza gatuluin lucrand capa, apoi vom uni partea fata si spate, separand manecile de restul puloverului si continuand sa lucram cele 3 parti individual.

 

Diamonds Puff Sweater

Instructiunile vor fi pentru marimile S, M si L insa daca printre voi vor fi persoane care vor dori sa lucreza acest pulover in marimi mai mari, ajustarile le voi face pe parcurs.

Acest Pulover Puff este creat a fi aproape de dimensiunile corpului, nu este supradimensionat sau foarte larg.

Dimensiunile finale ale bustului, masurat fara a intinde.

S – 88 cm

M – 98 cm

L – 108 cm

 

Materiale necesare

Am folosit un fir din Acril pe care il puteti gasi la mai multe marci de fire. Un fir mediu pentru care se recomanda croseta de 4mm – 4.5 mm.

Culorile pe care le-am ales sunt gri deschis, ca si culoare principala, turqoise si verde menta pentru romburi.

Pentru fiecare marime veti avea nevoie de aproximativ:

S – 4 sfere de gri (a cate 50 de grame si 175 m), 1 sfera de turqois si 1 sfera de verde menta. In total aproximativ 285 de grame de fir (900 m)

M – 5 sfere de gri, 1 de turquois, 2 de menta. 310 grame ( 970 m)

L –  5 sfere de gri, 1 de turquois, 2 de menta. 330 grame (1040 m)

Croseta recomandata pentru fir este de 4 – 4.5 insa am folosit croseta de 5 mm.

 

Despre punctul puff

Acest pulover puff este lucrat in intregime cu punctul de crosetat puff.

Punctul de crosetat puff, este un punct realizat dintr-un grup de picioruse duble reduse care se lucreaza impreuna. Cel mai des se folosesc grupuri de cate 3, insa se pot face si grupuri de 2, 4, 5 puncte.

[luam un jeteu si introducem croseta prin ochi, luam jeteu si scoatem o bucla pe croseta] repetam de 2 ori. Apoi luam un jeteu si trecem firul prin toate buclele de pe croseta.

Diagrama acestui punct pe care o vom folosi la puloverul nostru este in imaginea de mai jos.

Imaginea reprezinta doar o parte a capei. Celelalte se vor lucra la fel.

Diamonds Puff Sweater

 

Esantion

7 Puncte Puff = 10 cm

8 Randuri = 10 cm (4″)

 

S-ar  putea sa va placa si:

Fall patterns

  1. Rochie in culorile toamnei
  2. Pulover Liliac
  3. Cardigan Sunny
  4. Pulover in carouri

 

Inmultirile la colturi le vom face astfel:

1 punct puff, 3 ochiuri de lant, 1 punct puff in acelasi punct. Pe parcursul tutorialului, unde veti vedea scris inm. veti lucra acest grup.

Si pentru ca fiecare dintre voi veti alege culorile preferate, vom numi culoarea principala grin culoare A, culoarea turqoise, culoarea B si verde menta culoarea C.

Diamonds Puff Sweater

 

Si aceastea fiind spuse, mergeti si procurati-va firul, daca nu il aveti deja si ne intalnim tot aici saptamana viitoare pentru a incepe sa lucram acest Pulover Puff.

Pana atunci, daca aveti intrebari legate de acest proiect nu ezitati sa imi lasati un comment la aceasta postate sau sa folosit formularul de contact pe care il gasiti in pagina “about/contact” sau la adresa de e-mail contact@by-katerina.com

Va pup si va imbratisez cu drag.

Diamonds Puff Sweater Week 1. About the design, materials you will need, stitch chart and all details about the pattern. Join us!!

https://ro.pinterest.com/katerina6795/free-crochet-patterns/