Punctul de crosetat al saptamanii 16. Piciorus dublu in X varianta 2

Saptamana aceasta m-am gandit sa invatam si piciorus dublu in X varianta 2, ca am vazut ca v-a placut postarea de acum doua saptamani cu piciorus dublu in X.

Mie imi place mult si acest model, mai ales ca este asa mai de vara, perfect pentru proiectele din sezonul care urmeaza.

To see the post in English, click here

cross stitch version 2

O sa vedeti ca si acest piciorus dublu in X varianta 2 este foarte usor. Se repeta doar doua randuri. Primul rand poate parea un pic mai dificil pentru ca presupune sa fim atenti si sa numaram ochiurile, dar incepand cu al doilea rand, totul devine mult mai clar.

Pentru cele dintre voi carora va este mai usor sa lucrati dupa schema, mai jos o gasiti pe cea pentru acest model.

cross stitch version 2 diagram

Incepem cu un lant multiplu de 4+1 ochiuri.

Randul 1

3 ochiuri de lant. 1 piciorus dublu in al 7-lea ochi de la croseta. 1 ochi de lant si ne intoarcem la ochiurile pe care le-am sarit. Nu imediat in ochiul de langa piciorusul dublu pe care tocmai l-am facut ci in ochiul dinaintea lui (sa avem 1 ochi de lant intre piciorusele duble care formeaza X-ul)  crosetam 1 piciorus dublu. *1 ochi de lant, sarim 3 ochiuri, 1 piciorus dublu in urmatorul, 1 ochi de lant si ne intoarcem la ochiul dinaintea ochiului de langa piciorusul dublu si crosetam 1 piciorus dublu. Repetam de la * pana la finalul randului, finalizand cu 1 piciorus dublu in ultimul ochi.

Randul 2

3 ochiuri de lant. 1 piciorus dublu in primul piciorus dublu de pe randul anterior, * 1 ochi de lant, sarim urmatorul piciorus dublu, 1 piciorus dublu in urmatorul, 1 ochi de lant, ne intoarcem si crosetam 1 piciorus dublu in piciorusul pe care l-am sarit. Repetam de la * pana la finalul randului, finalizand cu 2 picioruse duble, primul in ultimul piciorus de pe randul anterior si al doilea in al treilea ochi al lantului de intoarcere.

Randul 3

3 ochiuri de lant, * sarim urmatorul piciorus dublu, 1 piciorus dublu in urmatorul, 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu in ochiul piciorusului pe care l-am sarit, 1 ochi de lant.

Repetam de la * pana la finalul randului, finalizand cu 1 piciorus dublu in al treilea ochi al lantului de intoarcere.

Repetam randurile 2 si 3 pana ajungem la lungimea dorita.

cross stitch version 2

Si asta a fost tot. Sunt sigura ca o sa va placa si o sa gasiti ceva proiecte la care sa folositi acest model cu piciorus dublu in X varianta 2.

Daca vi se par mai greu de urmarit aceste instructiuni in scris, mai jos gasiti si tutorialul video.

Spor la crosetat!

Nu uitati sa  ma urmariti si pe Pinterest unde voi adauga noi modele in fiecare saptamana.

https://ro.pinterest.com/katerina6795/crochet-library/