Fustă croșetată cu model zig-zag. Înstrucțiuni de croșetat.

M-am simțit cu adevărat entuziasmată să creez o fustă croșetată folosind un model în zig-zag și sunt foarte bucuroasă că în sfârșit am reușit să o realizez. În acest sezon, m-am concentrat mai mult pe purtarea fustelor și rochiilor, și cred că starea mea de spirit actuală a influențat crearea acestei Fuste Croșetate.

Când am început să lucrez la această fustă croșetată, mi-am propus să creez o fustă maxi lungă. Din păcate, nu am avut suficient fir pentru a o face atât de lungă cum îmi doream. Cu toate acestea, sunt cu adevărat fericită de rezultatul final. Acum consider că lungimea fustei este pur și simplu perfectă.

Dacă ești la fel de entuziasmat ca mine să creezi această fustă croșetată, hai să vedem de ce avem nevoie și cum să o realizăm.

MATERIALE

Fir: Fir de grosime medie, categoria 3

• Croșetă:  de 5 mm

• Ac de cusut pentru ascunderea capetelor

• Foarfece

• Bandă elastică cu lățimea de 2 cm (ar trebui să fie cu aproximativ 5-7 cm mai mică decât circumferința taliei)

NOTIȚE DESPRE DESIGN

Fusta Croșetată în zig-zag este ușor de realizat. Este dreaptă și se lucrează circular, fără a avea nevoie de înmulțiri sau scăderi  suplimentare. Poți ajusta cât de lată este prin adăugarea de mai multe sau mai puține ochiuri la început. Când ești aproape de finalizare, lucrăm banda taliei, uniformizând marginea superioară și adăugând câteva rânduri în plus folosind puncte scurte de croșetat. Pentru a ajusta mărimea taliei, vei plia banda de talie și vei insera banda elastică.

MĂSURĂTORI ȘI MĂRIMI

Modelul acestei Fuste Croșetate este disponibil în 8 mărimi, de la S până la 5X Large. Modelul are înălțimea de 168 cm, cu o circumferință a șoldului de 90 cm și poartă mărimea Small. Măsurătorile sunt scrise astfel: S (M, L, XL) (2XL, 3XL, 4XL, 5XL); Toate măsurătorile folosesc ca referință Măsurătorile Standard ale Corpului de către ASTM International.

Modelul Fustei Ondulate poate fi ușor ajustat, iar vei găsi indicații despre cum să personalizezi modelul astfel încât fusta să se potrivească corpului tău.

MĂSURĂTORI FINALE ALE FUSTEI ONDULATE

Circumferința taliei a: 63 cm (71, 78, 86) (94, 102, 109, 117)

Circumferința șoldurilor b: 100 cm (110, 120, 130) (140, 150, 160, 170)

Lungime d: 75 cm (75, 75, 75) (75, 75, 75, 75)

  • Măsurătorile pentru talie sunt luate fără întindere; ca referință, circumferința taliei modelului este de 73 cm, iar rebriceala fustei este mai mică cu aproximativ 10 cm;

FIR

Pentru această fustă am folosit: DMC Eco Vita. Fir de bumbac reciclat; Compoziție fir: 80% bumbac, 20% alte fibre; Fiecare bobină are 100 de grame și aproximativ 250 de metri Culoarea 111 – Bej, Culoarea 008 Albastru Petrol, Culoarea 018 – kaki, Culoarea 138 – Fistic

Pentru fiecare mărime, vei avea aproximativ nevoie de:

Culoarea A (Bej): 300 (330, 360, 390) (420, 450, 480, 510) metri

Culoarea B (Albastru Petrol): 350 (390, 420, 460) (490, 530, 560, 600) metri

Culoarea C (Kaki): 200 (220, 240, 260) (280, 300, 320, 340) metri

Culoarea D (fistic): 190 (210, 220, 240) (260, 280, 300, 310) metri

ABREVIERI

Ol – ochi de lanț

Ps – punct scurt

Pdr – punct dublu redus

Pd – punct dublu

tr – punct triplu

dtr – punct triplu dublu

Ss – punct aluneact 

R – rând

** – secțiune repetată.

TENSIUNE

Folosind ocroșetă de 5 mm în modelul zig-zag

16 ochiuri (1 repetiție de model) = 10 cm

6 rânduri = 9 cm

MODELU DE CROȘETAT ȘI TEHNICI

MODEL ÎN ZIG-ZAG

Principalul model de croșetat al acestei fuste este modelul în zig-zag (ripple stitch). Acest model specific are 2 rânduri repetate și necesită un număr de ochiuri care este multiplu de 16.

În prima rând de repetat, vei folosi piciorușe triple. Prin scăderi (sărirea ochiurilor) și cînmulțirii (lucrarea mai multor puncte într-un singur ochi), vei crea vârfuri și văi care oferă efectul atrăgător în zig-zag.

Al doilea rând este cu puncte duble reduse, în fiecare ochi.

Având în vedere că modelul necsită un număr de ochiuri divizibil cu 16, orice modificări pe care le luați în considerare trebuie să respecte acest multiplu.

SCHIMBAREA CULORILOR

În acest design specific, vom folosi patru culori diferite, trecând la o nouă culoare după finalizarea fiecărui rând. Pentru a face această schimbare de culoare, folosiți pur și simplu un punct de alunecare pentru a închide rândul cu următoarea culoare – nu este necesar să tăiați firul. Culorile rămase vor fi purtate vertical în timp ce lucrați.

LUCRAREA CIRCULAR

Pentru a lucra modelul CIRCULAR, amintiți-vă să închideți fiecare rundă cu un punct de alunecare. Lucrați doar pe partea față a proiectului. Din cauza modului în care sunt plasate ochiurile, lucrarea dumneavoastră s-ar putea să se deplaseze natural spre dreapta. Dacă preferați să preveniți acest lucru, pur și simplu întoarceți după finalizarea fiecărui rând.

CUM SĂ AJUSTAȚI MODELUL FUSTEI ASTFEL ÎNCÂT SĂ SE POTRIVEASCĂ CU CORPUL DUMNEAVOASTRĂ

Pasul 1: Măsurați cea mai proeminentă parte a corpului dumneavoastră, fie că este vorba de talie sau șolduri. Apoi, luați aceste măsurători ca bază. Adăugați câțiva centimetri în plus în funcție de cât de largă doriți să fie fusta

Pasul 2: Creați o mostră folosind punctul de croșetat în zig-zag, similară cu cea pe care o veți folosi în proiectul dumneavoastră. Acest lucru vă va oferi o idee mai clară despre cum va arăta țesătura finală. Puteți crea această mostră în plan (nu circular)

Pasul 3: Folosind proba dumneavoastră de tensiune ca ghid, determinați numărul de ochiuri de care aveți nevoie pentru a obține măsurătorile dorite.

Pasul 4: Rotunjiți numărul de ochiuri la cel mai apropiat multiplu de 16.

Dacă lanțul dumneavoastră inițial este mai mare decât măsura taliei, nu vă faceți griji – puteți ajusta acest lucru ulterior cu banda elastică.

NOTIȚE PRIVIND MODELUL

  • citiți cu atenție secțiunea MODELU DE CROȘETAT ȘI TEHNICI, unde veți găsi informații despre cum să închideți și să începeți rândurile și cum să schimbați culorile;
  • utilizați marcatori dacă aveți nevoie pentru a fi mai ușor să știți unde trebuie să faceți înmulțirile (vârful zig-zagului)
  • fiecare rând de puncte cu triple va începe cu 4 ochiuri de lanț; cele 4 ochiuri lanț vor conta ca primul punct  triplu 
  • fiecare rând de puncte duble reduse va începe cu 2 ochiuri de lanț; cele 2 ochiuri lanț vor conta ca primul punct dublu redus;
  • Dacă vă place să utilizați punctul de alunecare invizibil pentru a încheia rândul, puteți urma acești pași: scoateți croșeta din buclă, introduceți croșeta din spate în față în al patrulea sau al doilea ochi (în funcție dacă este o rundă de puncte triple sau puncte duble reduse), apoi introduceți croșeta prin bucla de lucru și trageți în final bucla prin ochi.

INSTRUCȚIUNI

Numerele sunt scrise în modelul de mai jos, S (M, L, XL) ( 2XL, 3XL, 4XL, 5XL), cu excepția cazului în care numerele se aplică tuturor mărimilor.

Folosind culoarea Kaki

Început: ol 160 (176, 192, 208) (224, 240, 256, 272); pa pentru a face un cerc;

R1: 2ol, 1pdr în fiecare ochi; pa pentru a închide rândul; schimbă cu Albastru Petrol

R2: 4ol, (sari peste 1ochi, 1tr în următorul) x 3 ori, 1tr în ochiul următor, *7tr în ochiul următor, 1tr în ochiul următor, (1ptr în ochiul următor, sări peste 1ochi) x 6 ori, 1tr în următoarele 2 ochiuri*; Repetă de la * la * până când ai 8 ochiuri rămase; continuă cu 7tr în ochiul următor, 1tr în ochiul următor, (1tr în ochiul următor, sări peste 1ochi) X 3 ori; pa în al 4-lea ochi. schimbă cu culoarea fistic

R3: 2ol, 1pdr în fiecare ochi; schimbă cu culoarea  Bej;

R4: Repetă R2

Repetă R2 și R3 până când ai lungimea dorită sau până când ai în total 47 de rânduri.

BORDURĂ PENTRU TALIE

Primul pas când începi să faci bordura pentru talie este să faci o margine uniformă. Vom alterna picioruș simplu, duvlu redus, dublu, triplu  și dublu triplu; Vom lucra pe cealaltă parte a ochiurilor de bază; Caută primul ochi; Folosește culoarea Beige;

R1: Reatasează firul în primul ochi; (deoarece este întors, primul tău ochi trebuie să fie un vârf.

1ol, *1ps în următoarele 3 ochiuri, 1pdr în următoarele 2 ochiuri, 1pd în următoarele 2 ochiuri, 1tr în următoarele 2 ochiuri, 1dtr în ochiul următor, 1tr în următoarele 2 ochiuri, 1pd în următoarele 2 ochiuri, 1pdr în următoarele 2 ochiuri*; repetă de la * la * până la sfârșitul rândului;

Schimbă la culoarea fistic

R2, R3 – 1ps în fiecare ochi; Schimbă la Petrol Blue

R4 – R10: 1ps în fiecare ochi

Pregătește banda elastică;

Recomand să optezi pentru o bandă elastică mai lată deoarece va oferi o susținere mai bună pentru greutatea fustei. Asigură-te că lungimea benzii elastice este ușor mai mică decât măsurătorile taliei tale, luând în considerare elasticitatea sa. Pentru a oferi un punct de referință, talia modelului măsoară 73 cm, iar lungimea benzii elastice utilizată este de 56 cm. Confortul tău este esențial. Coaseți capetele benzii.

Îndoaie bordura taliei (numărând doar rândurile de ps) la jumătate și introdu  banda elastică în această îndoitură. folosește puncte alunecate pentru a conecta marginea bordurii taliei, aliniindu-le cu barele orizontale ale ochiurilor de croșetat simple din primul rând. Consultă Tutorialul video pentru orientare vizuală.

PENTRU FINALIZARE

Ascunde capetele de fire rămase și blochează după măsurători.

Și gata! Această fustă croșetată elegantă este gata să fie purtată.

Puteți urmări un tutorial video pas cu pas aici