Esarfa in forma de triunghi. Tutorial de crosetat

In postarea din aceasta saptamana invatam sa crosetam aceasta esarfa in forma de triunghi. Mie mi-a placut foarte mult si sper sa va placa si voua.

To see the post in English, click here

Jeanie triangle scarf

Pentru ca mai aveam fir ramas de la cardiganul Jolie, am zis ca nu e rost de risipa si ca trebuie sa fac ceva din el.

Firul pe care l-am folosit este Katia Saigon in culoarea denim si inca un fir de bumbac intr-o culoare contrastanta.

Partea buna cu acest tip de esarfa in forma de triunghi, indiferent ce model de crosetat sau punct alegeti, puteti folosi orice tip de fir si rezultatul va fi unul reusit de fiecare data. Puteti lucra esarfa intr-o singura culoare sau cum va doriti dvs.

jeanie triangle scarf chart

Recomand insa, indiferent de fir, sa folositi o croseta mai mare pentru ca esarfa sa cada bine.

Pentru aceasta Esarfa in forma de triunghi am folosit modelul “X si 0“.

Haideti sa incepem.

Crosetam 1 lant de 6 ochiuri si unim capetele cu 1 piciorus alunecat.

Randul 1

In interiorul cercului crosetam 7 picioruse mici. 3 ochiuri de lant si intoarcem.

Randul 2

1 piciorus dublu in primul ochi, 1 ochi de lant, sarim 1 ochi, 1 piciorus dublu in urmatorul ochi,

[2 picioruse duble, 2 ochiuri de lant, 2 picioruse duble] in urmatorul ochi – punctul central al triunghiului. Continuam cu 1 piciorus dublu in urmatorul ochi, 1 ochi de lant, sarim 1 ochi, 2 picioruse duble in ultimul ochi. 3 ochiuri de lant si intoarcem.

Randul  3

1 piciorus dublu in primul ochi, sarim urmatorul piciorus, 1 piciorus dublu in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant, ne intoarcem la piciorusul pe care l-am sarit si crosetam 1 piciorus dublu, 1 piciorus dublu in urmatorul piciorus, 1 piciorus dublu in spatiul de 1 ochi de lant anterior, sarim urmatorul piciorus, 1 piciorus dublu in urmatorul piciorus (ultimul inaintea centrului), 1 piciorus dublu in piciorusul pe care l-am sarit.

Am ajuns la punctul central. In spatiul de 2 ochiuri de lant crosetam 2 picioruse duble, 2 ochiuri de lant, 2 picioruse duble.

Continuam cu cealalta latura a triunghiului repetand punctele lucrate pe prima latura, dar in oglinda.

Sarim urmatorul piciorus, 1 piciorus dublu in urmatorul, 1 piciorus dublu in piciorusul pe care l-am sarit, sarim urmatorul punct, 1 piciorus dublu in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu in piciorusul pe care l-am sarit, 1 piciorus dublu in urmatorul punct, 1 piciorus dublu in spatiu de 1 ochi de lant anterior, 2 picioruse duble in al treilea ochi al lantului de intoarcere. 1 ochi de lant si intoarcem.

Randul 4

2 picioruse mici in primul ochi, 1 piciorus mic in fiecare ochi pana ajungem la centru. In spatiul de 2 ochiuri de lant de la centru crosetam 2 picioruse mici, 2 ochiuri de lant, 2 picioruse mici. Continuam cu cate 1 piciorus mic in fiecare ochi si finalizam cu 2 picioruse mici in al 3-lea ochi al lantului de intoarcere. 3 ochiuri de lant si intoarcem.

Randul 5

1 piciorus dublu in primul ochi

[1 ochi de lant, sarim 1 ochi, 1 piciorus dublu in urmatorul ochi] – repetam aceasta secventa pana ajungem la centru. In spatiul de 2 ochiuri de lant de la centru crosetam 2 picioruse duble, 2 ochiuri de lant, 2 picioruse duble.

Continuam cu [1 piciorus dublu, 1 ochi de lant, sarim 1 ochi] – repetam secventa pana la final, finalizand cu 2 picioruse duble in ochiul al treilea al lantului de intoarcere. 3 ochiuri de lant si intoarcem.

Randul 6

1 piciorus dublu in primul ochi, sarim 1 piciorus, 1 piciorus dublu in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu in piciorusul pe care l-am sarit.

[1 piciorus dublu in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu in spatiul de 1 ochi de lant anterior] – repetam sectiunea pana mai avem 3 picioruse pana la centru.

Continuam cu 1 piciorus dublu in urmatorul piciorus, 1 piciorus dublu in spatiul de 1 ochi de lant anterior, sarim 1 piciorus, 1 piciorus dublu in urmatorul, 1 piciorus dublu in piciorusul pe care l-am sarit. La centru lucram la fel ca si pana acum: in spatiul de 2 ochiuri de lant, 2 picioruse duble, 2 ochiuri de lant, 2 picioruse duble.

Continuam cu cealalta latura.

Sarim urmatorul piciorus, 1 piciorus dublu in urmatorul, 1 piciorus dublu pe care l-am sarit, sarim urmatorul piciorus, 1 piciorus dublu in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu in piciorusul pe care l-am sarit, [1 piciorus dublu in urmatorul spatiu de 1 ochi de lant, 1 piciorus dublu in spatiul de 1 ochi de lant anterior] – repetam sectiunea pana mai avem 1 singur piciorus. Continuam cu 1 piciorus dublu 1 ultimul piciorus, 1 piciorus dublu in spatiul de 1 ochi de lant anterior. Finalizam randul cu 2 picioruse duble in al treilea ochi al lantului de intoarcere.

Jeanie triangle scarf

Pentru a continua Esarfa in forma de triunghi trebuie doar sa repetati randurile 4-6 pana ajungeti la dimensiunile dorite.

Eu am adaugat si niste franjuri la final, dar puteti sa finalizati esarfa cum va place.

Am terminat cu rand in picioruse mici pe care l-am facut si la baza triunghiului. Apoi pe cele 2 laturi ale triunghiului am mai crosetat 1 rand in piciorus mic, sarim 1 ochi, 1 ochi de lant, piciorus mic, pentru a avea spatii pentru farnjuri.

Franjurii i-am facut infasurand firul de cateva ori in jurul palmei si apoi am taiat intr-una dintre parti. Cu ajutorul unei crosete am introdus firele in spatiu si am facut 1 nod.

Jeanie Triangle Scarf

Mie imi place cum a iesit aceasta esarfa in forma de triunghi si sper ca si voua.

Mai jos regasiti si tutorialul video.

Spor la crosetat!