Cercei Roata Marinarului

Acesti Cercei Roata Marinarului sunt foarte usor de facut si pot fi cadoul perfect pentru cineva drag sau chiar pentru voi.

De obicei cand ma blochez la un proiect mai mare, ma apuc de ceva mic pentru ca aceste proiecte mici sunt rapide si iti dau imediat avant pentru a merge mai departe.

De asemenea imi plac aceste proiecte mici pentru ca le gasesc relaxante, nefiind nevoie sa gandesti prea mult 🙂

sailor wheel earrings

Despre Design

Prin urmare, acesti cercei sunt foarte usor de facut. Doar 5 randuri si sunt gata. Si daca va faceti griji despre cum ii blocam sau fixam, o sa va impartasesc metoda mea aici in tutorial.

Materiale de care ai nevoie:

  • Fir

Fir subtire, bumbac mercerizat, grosime 0, pentru care se recomanda o croseta de 1.25 – 1.5 mm.

Am folosit Scheppjes Sugar Rush, dar sunt convinsa ca veti gasi o alternativa la acest fir in situatia in care nu il gasiti pe acesta.

  • Croseta

1.5 mm

  • 2 agatatori pentru cercei
  • 2 margelute
  • aracet sau lipici pe baza de apa

Dimensiuni Finale

acesti Cercei au in diametru 3 cm. Daca veti folosi un fir mai gros si o croseta mai mare vor iesi mai mari.

sailor wheel earrings

Despre modelul de crosetat

Vom folosi pentru acesti cercei doar puncte simple, cum ar fi piciorus scurt si piciorus dublu. La ultimul rand vom folosi si punct picot care o sa vedeti ca nu este foarte greu de facut.

Mai jos regasiti schema.

Sailor wheel Earrings Stitch Chart

*fiecare culoare reprezinta un rand

Prescurtari folosite in acest tipar:

  • ol – ochi de lant
  • ps – piciorus scurt
  • pd – piciorus dublu
  • sp al – piciorus alunecat

sailor wheel earrings

 Si cred ca suntem gata sa incepem

Note:

*vom lucra circular

*3 ol la inceput de rand se considera pd

*1 ol la inceput de rand nu se considera ps

Incepem cu 4 ol si uni cu p al peentru a forma un cerc

Randul 1: 1 ol, 10 ps in interiorul cercului. P al cu primul ps.

sailor wheel earrings

 

Randul 2: 5 ol ( 3 ol se considera primul pd si 2 ol lantul despartitor), 1 pd in urm. ochi, 2 ol, 1 pd in urm ochi. Continuam pana la finalul randului. Finalizam cu 2 ol si unim cu p al cu al treilea ochi al lantului de inceput.

sailor wheel earrings

 

Randul 3: 1 ol, 1 ps in acelasi ochi, 1 ps in fiecare ochi pana la finalul randului ( 2 ps in spatiul de 2 ol, 1 ps in pd ). P al cu primul ps.

sailor wheel earrings

Randul 4: 1 ol, 1 ps in acelasi ochi, 5 ol sarim 2 ochiuri, 1 ps in urm. Repetam pana la finalul randului. Finalizam cu 5 ol si unim cu p al cu primul ps.

sailor wheel earrings

Randul 5: 1 ol, 1 ps in acelasi ochi, 2 ps in lantul de 5 ol, 1 picot ( 3 ol si p al cu primul ol sau cu ps de la baza), 2 ps in acelasi spatiu de 5 ol, 1 ps in urm ps. Repetam pana la finalul randului. Finalizam cu p al cu primul ps.

sailor wheel earrings

Taiem firul.

Urmeaza sa bunem margeluta. Ne vom folosi de capatul firului. Introducem firul prin biluta si apoi facem cateva noduri la baza pentru a ne asigura ca margeluta nu va cadea. Taiam firul ramas.

sailor wheel earrings

Pentru a bloca cerceii vom folosi o solutie de aracet si apa. Eu am avut acest licici Deco care este cam acelasi lucru. Am pus o parte apa, o parte lipici. Introduceti cercelul in solutie pentru cateva secunde, apoi lasati-l sa se usuce pe un prosop.

Dupa ce se usuca puteti repeta procedura daca considerati ca mai este necesar. De asemenea puteti creste cantitatea de lipici, dar nu uitati sa puneti totusi si apa pentru a nu ramane pete albe pe cercei.

 

sailor wheel earrings

Dupa ce se usuca complet, agatati carligul. Desfaceti un pic zaua de la baza si introduceti carligul prin ochiurile cercelului apoi strangeti zaua la loc.

Si gata! O pereche de cercei gata de a fi daruita sau purtata cu mare drag.

Mai jos regasiti si tutorialul video.

Spor la crosetat.

 

Sailor Wheel Earrings. Free Pattern & Video Tutorial