Caciulite crosetate pentru intreaga familie

Acest set de caciulite crosetate pentru intreaga familie a fost un priect de care aveam nevoie urgent, pentru ca desi am inceput sa lucrez cadourile de Craciun inca din Octombrie, a fost o perioada aglomerata si tot am ajuns pe ultima suta de metri fara toate cadourile in sac.

Asa ca aveam nevoie de ceva rapid si usor, avand in vedere ca la sfarsitul saptamanii zburam in vacanta in Romania, deci nu mai aveam foarte mult timp la dispozitie. Dar, acest set de caciulite crosetate pentru intrega familie, m-a salvat. In numai cateva ore le-am terminat si va spun si voua repede cum le puteti face pentru ca inca mai e timp.

 

Daddy, Mummy & Me Crocheted Hats

 

Cum va spuneam, sunt foarte rapid si usor de facut, asa ca si daca esti incepator le poti face si astfel iti vei impresiona familia sau prietenii cu un cadou facut chiar de tine.

Despre Design

Designul acesto caciulite crosetate pentru intreaga familie este foarte simplu. Vom croseta un dreptunghi, vom uni capetele si apoi vom coase caciula in partea de sus. adaugam un mot optional si gata.

Despre materialele necesare

  • Fir

Am folosit un fir cu o grosime medie din acril pentru care se recomanda o croseta de 4 – 5 mm. Puteti folosi si un at fir mai gros, dar in acest caz va trebui sa va ghidati dupa tabelul de marimi.

 

  • Croseta

4.5 mm 

  • ac de cusut cu gamalia mare
  • foarfeca
  • optional accesoriu pentru facut moturi sau mot de blana artificiala

Nu veti avea nevoie de foarte mult fir pentru a face aceste caciulite. Dintr-o bobina de 100 de grame veti putea face una in marime de adult si una in marime de copil.

Daddy, Mummy & me Crocheted hats

Instructiunile sunt pentru marimi pentru Bebe, Copil 2-4 ani, Copil, Femei si Barbati

M-am ghidat dupa dimensiunile standard pe care le puteti regasi in tabelul de mai jos

dimensiuni standard

Trebuie sa aveti in vedere ca vom lucra un model striat care se va indinde asa ca va trebui sa ajustam dimensiunile finale. Cum? Dreptunghiul nostru final va avea cu 10 sau chiar 15 cm mai putin fata de dimensiunile standard ale diametrului.

Spre exemplu pentru fiecare marime, lungimea dreptunghiului are:

 

Bebe 25 cm,

Copil 2- 4 ani 30 cm,

Copil 33 cm,

Femei 35 cm, 

barbati 45  cm.

Pentru inaltime puteti sa va ghidati dupa dimensiunile din tabel sau daca va doriti un aspect mai lasat la spate puteti sa mai adaugati cativa cm.

Despre punctul de crosetat folosit

Pentru a crea acele striatii, vom volosi ca model de crosetat, piciorus scurt lucrat doar in bucla din spate. Am folosit acest punct pentru a lucra banda de inceput la Caciulita Mossy sau la cea Puff

 

Esantion

16 picioruse scurte in bucla din spate = 10 cm 

18 randuri in piciorus scurt lucrat in bucla din spate = 10 cm 

Acum, daca aveti cateva ore si materialele necesare, haideti sa incepem sa facem aceste caciulite crosetate pentru intreaga familie

 

Daddy, Mummy & Me Crocheted Hats

Vom incepe cu lantul fundatie care ne va da inaltimea caciulitei

 

Bebe – 26 ochiuri

Copil 2-4 ani – 26 ochiuri

Copil – 30 ochiuri

Femei – 33 ochiuri

Barbati – 37 ochiuri

Randul 1

Incepand cu al doilea ochi de la croseta, lucram 1 piciorus scurt in fiecare ochi. Un ochi de lant si intoarcem

Randul 2

Incepand cu primul ochi lucram cate 1 piciorus scurt doar in bucla din spate in fiecare ochi. 1 ochi de lant si intoarcem

Repetam randul 2 pana avem in total:

 

Bebe – 45 randuri 

Copil 2-4 ani – 54 randuri

Copil – 60 randuri

Femei – 63 randuri

Barbati – 81 randuri

Numarul de randuri ne va da diametrul caciulitei.

*daca lucrati cu akt tip de fir, lucrati cate randuri va sunt necesare pentru a ajunge la lungimea necesara a dreptunghiului

*Daca doriti ca marimea sa fie si mai exacta, masurati circumferinta capului si scadeti intre 10 si 15 cm si aceasta lungime trebuie sa fie lungimea dreptunghiului.

 

Daddy, Mummy & Me Crocheted Hats

Apoi, vom indoi dreptunghiul pe jumatatea si vom uni marginile cu picioruse alunecate.

Daddy, Mummy & Me Crocheted Hats

Apoi, lasati un capat mai lung de fir pe care il vom folosi sa inchidem caciulita in partea de sus. Folositi acul de cusut si coaseti trecand acul prin fiecare punct. cand ajungeti la final, trageti de fir pentru a strange caciulita. Mai puteti da cateva cusaturi, ca sa va asigurati ca nu se va desface si ca este bine inchisa.

Adaugati un mot daca va doriti si gata.

Ati vazut cat de usor este sa faceti caciulite crosetate pentru toata familia? Si pe cat sunt de simplu de facut, arata si foarte bine si cu siguranta daca le veti oferi cadou vor fi foarte apreciate.

Sper ca v-a placut si acest tutorial si cred ca pot sa va urez deja Sarbatori Fericite pentru ca sunt foarte aproape. Abia astept noul an cu noi proiecte frumoase si interesante.

Mummy, Daddy & Me Crocheted Hats